Oud-student Thirze
aan het woord

EH-STUDENTEN
tekst: Amanda Herrera de Gier

Vorig jaar, rond deze tijd, vroegen we Thirze wat zij hoopte te bereiken in het Basisjaar. Zij gaf aan zin te hebben in het zich bezighouden met het geloof. Wat is daarvan terechtgekomen?

2 minuten leestijd

‘Toentertijd kwam dat verlangen voort uit een honger naar persoonlijke geloofsgesprekken en persoonlijke geloofsgroei. Nu ik aan het einde van mijn Basisjaar terugkijk op mijn ontwikkeling merk ik hoeveel het afgelopen jaar met mij gedaan heeft. Doordat ik op verschillende manieren met mijn eigen Godsbeeld, visies en geloof aan de slag ging, heb ik meer geloofsstabiliteit ontwikkeld en ben ik ruimdenkender geworden.

De geloofsontwikkelingslessen, gesprekken tijdens het tutoruur, de kwetsbare momenten waarbij ik één op één met een vriend mijn geloofsworstelingen deelde, het zingen met medechristenen en het gevoel van community deden mijn verlangen naar God groeien.

Daarnaast is er ook veel aan mijn ‘reformatorische geloofsboom’ geschud en dat vond ik soms best moeilijk. Ik ontdekte dat de beweegredenen van christenen uit andere kerkstromingen ook vrij aannemelijk kunnen zijn. En ook besefte ik hoe er op sommige Bijbelse vragen gewoon geen duidelijk antwoord uit de Bijbel te halen valt en dat je daarom soms via andere wegen tot een verantwoordelijke keuze moet komen.

Mijn Godsbeeld was dit jaar de grootste ontdekkingstocht. God werd diverser en liefdevoller in mijn ogen. Ik weet dat deze ontdekkingstocht nooit op zal houden en ik zie ernaar uit om telkens weer in liefdevolle verwondering en aanbidding meer te leren en ontdekken over Hem!

Ik dacht aan het begin van het jaar inderdaad aan de studie Theologie en dat is uiteindelijk ook de studie waar ik dit schooljaar mee ga beginnen. Het studiekeuzeproces heeft mij doen inzien welke kwaliteiten ik heb om deze studie in te gaan. Deze kennis heeft mij genoeg zelfverzekerdheid en bevestiging gegeven om daadwerkelijk de stap te zetten. Daarnaast hebben mijn tutorgenoten en mijn tutor hier een grote rol in gespeeld. Wanneer ik twijfels kreeg, waren zij er om hier met mij over te praten.

Ook mijn interesse in de lessen die gegeven zijn én mijn liefde voor de geloofscommunity die ook op de EH voelbaar is, bevestigde voor mij dat hbo Theologie de eerstvolgende stap is. Ik wil me heel graag op een theologische manier inzetten voor Gods Koninkrijk!’